Newsletter
KONFITURA Z KASZTANÓW Z CÉVENNES 210g
Autentyczny smak, naturalna jakość i czysta przyjemność. Francuska, rzemieślnicza konfitura z kasztanów to niecodzienny dodatek do śniadaniowych tostów, naleśników, gofrów, lodów, twarożków, serów… i być może słoik, który zniknie szybciej niż poranna kawa.
Wysyłka w: 24 godziny
PASTA Z CZARNEJ TRUFLI LETNIEJ 73% 50g
Wykwintna pasta z czarnej trufli letniej to aż 73% trufli i 8% soku z tego ekskluzywnego przysmaku. Nie zawiera innych gatunków grzybów i jest świetną alternatywą dla świeżej trufli. Ma bardzo intensywny aromat oraz głęboki smak. Już niewielka ilość wystarczy, aby postawić na stół wyborną przystawkę lub eleganckie danie i cieszyć się smakiem luksusu.
Wysyłka w: 24 godziny
FOIE GRAS Z KACZKI W CAŁOŚCI PREMIUM - PO TE SIĘGAJĄ FRANCUSCY KONESERZY 180g
Czujemy się zaszczyceni, że jako pierwsi w Polsce możemy zaprezentować najwyższej jakości foie gras z kaczki Mulard w całości - doskonałość Maison Barthouil uznawanego za jednego z najlepszych producentów foie gras we Francji. To prawdziwe „smaki wysokie”, rarytas tradycyjnego, francuskiego rzemiosła. Dla koneserów i pragnących odkryć, dlaczego foie gras są symbolem wykwintności kuchni francuskiej. 100% foie gras.
Wysyłka w: 24 godziny
MOMO3CHOCS - SZOKUJĄCA MIESZANKA SMAKÓW, EKSKLUZYWNE - 80g
Karmelizowane migdały z Prowansji oblane peruwiańską czekoladą z ziaren kakao Criollo z płatkami skrystalizowanego imbiru z Peru – to wyjątkowa mieszanka szlachetnych składników i wyrafinowanych smaków. Produkt premium dla kochających odkrywać oryginalne połącznia smakowe i ciekawych kreacji nagradzanych cukierników.
Prix Epicures Bronze 2020 w Paryżu.
Niecodzienne wrażenia, jeśli damy szansę naszym kubkom smakowym, żeby odebrały te smaki równocześnie... Tylko w Smaki Wysokie!
Wysyłka w: 24 godziny
CZYSTY OLEJ Z PRAŻONYCH ORZECHÓW LASKOWYCH Z PIEMONTU IGP PREMIUM 250ml
Najwyższej jakości olej wyłącznie z orzechów laskowych odmiany Tonda Gentile delle Langhe, uznawanych za jedne z najlepszych na świecie. Tłoczony na zimno zachwyca wyrazistym smakiem, intensywnym aromatem prażonych orzechów i wybitnie aksamitną konsystencją. Wyborny smak, który zmieni wiele dań w te z nutą wytworności.
Wysyłka w: 24 godziny
WŁOSKA KAWA GIOVANNI ERBISTI 1947 – PALONA NA OTWARTYM OGNIU
Giamaica Caffè to włoska marka znana jedynie wtajemniczonym. Niedostępna w masowej sprzedaży, pojawia się wyłącznie w ekskluzywnych restauracjach, kawiarniach i wybranych delikatesach. Z dumą dołączamy do ich grona i bardzo się cieszymy, że jako jedyni w Polsce możemy zaoferować Państwu doświadczenie, które wykracza poza zwykły smak. To zaproszenie do świata najczystszej kawowej pasji, filozofii i ognia z Werony.
ZIARNISTA 500g / MIELONA 250g
Wysyłka w: 24 godziny
AUTENTYCZNE PESTO GENOVESE - ZROZUM PRAWDZIWY SMAK 90g (dla 4 osób)
Nad Zatoką Genueńską, na włoskiej Riwierze, w Ligurii powstaje autentyczne pesto genovese sygnowane przez Pestone - robione ręcznie, świeże, niezrównane, które przekonuje o głębokim sensie ochrony i promowania dziedzictwa kulinarnego regionów. To nie tylko pasta do makaronu. To produkt z kultury, historii i rzemiosła, smakujący tak, jak powinno smakować pesto - głęboko, czysto i prawdziwie. A prawdziwe pesto poznamy po tym, że nie da się już wrócić do zwykłego. Zasmakuj wysoko i poczuj różnicę!
PRALINÉ Z MIGDAŁÓW Z PROWANSJI I CZARNEGO SEZAMU
Smaki Francji i Japonii. Prażone migdały z Prowansji połączone z czarnym sezamem i karmelizowanym cukrem trzcinowym blond o waniliowej nucie czyli typowo japoński smak oparty na francuskich składnikach cukierniczych. Niecodzienna pralina, która zadowoli nie tylko amatorów pasty z czarnego sezamu, ciekawych nowych interpretacji japońskiego klasyka. 100% bio.
Wysyłka w: 24 godziny
PRALINÉ Z MIGDAŁÓW Z PROWANSJI I ŚWIEŻEGO IMBIRU Z PERU, EKSKLUZYWNE - 180g
Unikalna kreacja japońsko-francuskich cukierników o gęstej teksturze chrupiącej praliny i świeżości imbiru wplecionej w delikatny smak migdałów. Subtelna i wyrazista zarazem. Zaskakująca i wielozadaniowa.
Oferta limitowana.
Wysyłka w: 24 godziny
5-LETNI OCET BALSAMICZNY BIO - BALSAMICO PREMIUM NA CO DZIEŃ 250ml
Wyjątkowy ocet balsamiczny z serca Reggio Emilia, wytwarzany w Acetaia San Giacomo - miejscu, gdzie tradycja spotyka się z prawdziwą pasją do jakości. „Condimento del Giorno” to codzienna wersja balsamico klasy premium, wytwarzanego z samego moszczu winogron. Dojrzewający przez 4-5 lat w drewnianych beczkach, zachwyca naturalnością i złożonością smaku.
Wysyłka w: 24 godziny
ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE DOP 12 LAT - CERTYFIKOWANY Z REGGIO EMILIA 100ml
Aceto Balsamico Tradizionale Bollino Aragosta DOP to czysta esencja włoskiego smaku. Historia prawdziwego, tradycyjnego octu balsamicznego wytwarzanego wyłącznie z gotowanego moszczu winogron, bez żadnych dodatków. Każda kropla to 12 lat cierpliwego dojrzewania, pasji i rzemieślniczego kunsztu. W eleganckim zestawie prezentowym od Acetaia San Giacomo. Poczuj różnicę, sięgając po skarb kulinarny, którego smaku nie da się podrobić.
Wysyłka w: 24 godziny
FRANCUSKA TERRINA Z DZIKA Z BOROWIKIEM 180g
Ręcznie robiona terrina z wolno żyjącego dzika i starannie wybranych borowików uosabia wyśmienite połączenie kruchego i delikatnego mięsa dziczyzny z aromatycznymi grzybami. Doskonała równowaga smaków oraz delikatność tekstury są rezultatem rzemieślniczego kunsztu mistrzów sztuki wędliniarskiej z francuskiej manufaktury JOKO. Można delektować się z pełnym zaufaniem, terrina została wytworzona ze składników PREMIUM, a jej smak wypracowany przez profesjonalistów.
Wysyłka w: 24 godziny
KONFITURA Z MORELI Z LE GARD Z KWIATEM LAWENDY - JAKOŚĆ, SMAK I TRADYCJA 210g
Rzemieślnicza konfitura z moreli z lawendą to połączenie naturalnej słodyczy dojrzałych, soczystych owoców z departamentu le Gard z kwiatowym akcentem symbolu południowej Francji. Świeża, finezyjna oraz pełna smaku, o aksamitnej teksturze i zachwycającym aromacie. Dla poszukujących autentycznych smaków, tradycyjnych receptur i dobrego rzemiosła. Sygnowana przez członka Francuskiej Federacji Rzemieślników Konfiturierów.
Wysyłka w: 24 godziny
OLIWA Z OLIWEK AOP - NAJCZĘŚCIEJ NAGRADZANA WE FRANCJI, KWASOWOŚĆ<0,3 250 ml
Odkryj najczęściej nagradzaną oliwę z oliwek we Francji wyprodukowaną w posiadłości Château Virant w Prowansji. To najwyższa kategoria oliwy z oliwek z bardzo niską kwasowością. Jest pełna smaku, gładka i wyważona, o świeżym zapachu trawy, z nutami zielonego jabłka i migdałów. Jej wyrafinowanie nie jest dziełem przypadku... FoodStyleEmotions!
Wysyłka w: 24 godziny
OLIWA Z OLIWEK AOP - NAJCZĘŚCIEJ NAGRADZANA WE FRANCJI, KWASOWOŚĆ<0,3 500ml
Odkryj najczęściej nagradzaną oliwę z oliwek we Francji, wyprodukowaną w posiadłości Château Virant. To najwyższa kategoria oliwy z oliwek z bardzo niską kwasowością. Jest pełna smaku, gładka i wyważona, o świeżym zapachu trawy, z nutami zielonego jabłka i migdałów. Jej wyrafinowanie nie jest dziełem przypadku...
Wysyłka w: 24 godziny
PASTA-KREM DO PIECZYWA I POTRAW - KARCZOCH I CZARNA TRUFLA ZIMOWA 100g
Wyborna pasta z karczocha z dodatkiem czarnej trufli zimowej to kulinarna perła z południa Francji - naturalna, subtelna, aksamitna. Idealna dla tych, którzy poszukują rzemieślniczych smarowideł i dipów ze zdrowym składem, a od smaku oczekują przyjemności i wyrafinowania.
Wysyłka w: 24 godziny
SÓL Z GUÉRANDE Z TRUFLĄ LETNIĄ - DWA DIAMENTY W JEDNYM SŁOICZKU 100g
Sól z Guérande IGP z letnią truflą to propozycja dla amatorów truflowych doznań. Kilka kryształków wystarczy, aby wypełnić dania zapachem trufli, a tym najprostszym nadać charakter świąteczny. Zwykłe jajko na miękko staje się zupełnie niezwykłe, a focaccia jeszcze bardziej włoska.
Wysyłka w: 24 godziny
SYROP Z PŁATKÓW RÓŻY - NATURA WE FLAKONIE 250ml
Cudownie różany i elegancki. Wykonany ręcznie z wysokiej klasy składników, bez dodatku aromatów, nawet tych naturalnych. Zostanie doceniony przez uważnego konsumenta, czułego na naturalny, zdrowy skład, harmonię smaków i umiejętności wytwórcy. Wyjątkowy syrop z płatków róży stworzony przez francuskiego Alchemika.
Wysyłka w: 24 godziny
