Newsletter
Wszystkie nasze propozycje to wysokiej jakości konfitury wykonane ręcznie wyłącznie z naturalnych składników. Wybraliśmy je dla Państwa, bo nas osobiście urzekły. Niezwykle rzadkie kompozycje smakowe bez dominującej słodyczy o smaku prawdziwych owoców w ustach.
KONFITURA Z FIG PROWANSALSKICH I PŁATKÓW RÓŻY Z GRASSE, EKSKLUZYWNE - 240g
Wyjątkowe połączenie prawdziwych smaków Prowansji z subtelną nutą imbiru zachowanych w oryginalnej kreacji pary japońskich cukierników. Piękne i niepowtarzalne, o zniewalającym aromacie. Jeśli szukasz zdrowych, rzemieślniczych konfitur, w których można się zakochać, jesteś we właściwym miejscu. Dla lubiących smakować zmysłami. Doskonałe na prezent dla siebie i ku radości innych.
Prix Epicures Or 2019 - nagroda zdobyta w Paryżu za najlepsze konfitury roku. Smaki Francji i Japonii. 100% bio.
Wysyłka w: 24 godziny
KONFITURA Z MELONA Z NUGATEM Z MONTÉLIMAR - SKARBY POŁUDNIOWEJ FRANCJI 225g
To konfitura z duszą Południa Francji, w której soczysty melon spotyka się z kremowymi kawałkami nugatu o smaku miodu i migdałów. Subtelna i wyrafinowana, z wyważoną słodyczą, głębokim smakiem dojrzewających w gorącym klimacie owoców oraz delikatną chrupkością słynnego nugatu z Montélimar…
Wysyłka w: 24 godziny
GELÉE Z MARAKUI – SŁODYCZ I ŚWIEŻOŚĆ TROPIKÓW 210g
Orzeźwiająca, wyrazista, egzotyczna. Ujmuje intensywnym aromatem i naturalną kwasowością marakui z wkraczającą odważnie słodyczą. Zachwyca smakiem czystym i skoncentrowanym. To esencja owocu pasji - zaproszenie do tropików od La Cuillère Gourmande.
Wysyłka w: 24 godziny
KONFITURA Z KASZTANÓW Z CÉVENNES 210g
Autentyczny smak, naturalna jakość i czysta przyjemność. Francuska, rzemieślnicza konfitura z kasztanów to niecodzienny dodatek do śniadaniowych tostów, naleśników, gofrów, lodów, twarożków, serów… i być może słoik, który zniknie szybciej niż poranna kawa.
Wysyłka w: 24 godziny
PURÉE ZE ŚWIEŻEGO YUZU Z JAPONII 210g
Yuzu ma szczególny i niepowtarzalny smak: limonka przywołuje na myśl żółtego grejfruta, a ten - mandarynkę. Purée z yuzu wytworzono metodami tradycyjnymi ze świeżych owoców uprawianych w japońskiej prefekturze Kôchi. Jest niezwykle aromatyczne, z wyraźnie zaznaczoną kwasowością i lekko chrupiącą teksturą. Świetnie sprawdzi się w kuchni słodkiej i wytrawnej. Polubi je wędzony łosoś, biała ryba, czerwone mięso, ciemna czekolada i wszystkie odcienie inwencji kulinarnych...
Wysyłka w: 24 godziny
KONFITURA Z MORELI Z LE GARD Z KWIATEM LAWENDY - JAKOŚĆ, SMAK I TRADYCJA 210g
Rzemieślnicza konfitura z moreli z lawendą to połączenie naturalnej słodyczy dojrzałych, soczystych owoców z departamentu le Gard z kwiatowym akcentem symbolu południowej Francji. Świeża, finezyjna oraz pełna smaku, o aksamitnej teksturze i zachwycającym aromacie. Dla poszukujących autentycznych smaków, tradycyjnych receptur i dobrego rzemiosła. Sygnowana przez członka Francuskiej Federacji Rzemieślników Konfiturierów.
Wysyłka w: 24 godziny
KONFITURA Z DELIKATNOŚCI - KASZTAN, GRUSZKA, ORZECH LASKOWY 210g
W jesiennym sadzie dojrzewają gruszki. W górskich lasach w Cévennes kasztany otwierają swe kolczaste łupiny. W małej francuskiej manufakturze ktoś połączy te skarby z owocami leszczyny, tworząc konfiturę, która pachnie ciepłem i smakuje jak deser, na który czeka się przez cały rok.
Wysyłka w: 24 godziny
KONFITURA Z BRZOSKWIŃ Z WERBENĄ I TONKĄ 200g
Konfitura z brzoskwiń z dodatkiem świeżej werbeny i pięknie pachnącej tonki zaskakuje niecodziennym połączeniem smaków i urzeka aromatem. Wytworzona ręcznie, wyłącznie z naturalnych składników z upraw organicznych. Dla ciekawych nowych smaków i inspiracji francuskich konfiturników.
Wyśmienity prezent dla Twoich smakoszy!
KONFITURA Z MALIN Z NUTĄ FIOŁKA - NATURALNIE Z TRADYCJĄ 210g
Francuska, rzemieślnicza konfitura z malin z nutą fiołka urzeka subtelnością i elegancją smaku. W intensywności świeżych malin wyczujemy delikatne, ale pełne akcenty kwiatowe, które wprowadzają do kompozycji lekkość i wyrafinowanie. Idealna konfitura, żeby zasiąść do francuskiego śniadania i rozkoszować się jego smakiem. Do stołu zaprasza jeden z najlepszych rzemieślników kulinarnych Francji - Frédéric Fontvieille - członek Collège Culinaire de France i Francuskiej Federacji Rzemieślników Konfiturierów.
Wysyłka w: 24 godziny
KONFITURA Z SOCZYSTYCH FIG - W SŁOŃCU FRANCUSKIEJ OKSYTANII 225g
Tradycyjna konfitura figowa z południa Francji, przygotowana z dojrzałych fig z departamentu le Gard. Sporządzona ręcznie tylko z naturalnych składników, bogata w smak i aromat dojrzewających w słońcu owoców. Wyśmienita do sera, pieczywa, naleśników czy jako dodatek do deserów. Aksamitna przyjemność od jednego z najlepszych rzemieślników kulinarnych Francji.