Newsletter
KONFITURA Z DELIKATNOŚCI - KASZTAN, GRUSZKA, ORZECH LASKOWY 210g
W jesiennym sadzie dojrzewają gruszki. W górskich lasach w Cévennes kasztany otwierają swe kolczaste łupiny. W małej francuskiej manufakturze ktoś połączy te skarby z owocami leszczyny, tworząc konfiturę, która pachnie ciepłem i smakuje jak deser, na który czeka się przez cały rok.
Wysyłka w: 24 godziny
KONFITURA Z KASZTANÓW Z CÉVENNES 210g
Autentyczny smak, naturalna jakość i czysta przyjemność. Francuska, rzemieślnicza konfitura z kasztanów to niecodzienny dodatek do śniadaniowych tostów, naleśników, gofrów, lodów, twarożków, serów… i być może słoik, który zniknie szybciej niż poranna kawa.
Wysyłka w: 24 godziny
PRAŻONY ORZECH LASKOWY IGP - JEGO WYSOKOŚĆ Z PIEMONTU 200g
Orzechy laskowe z Piemontu Tonda Gentile delle Langhe IGP to połączenie dziedzictwa, natury i doskonałości. Ich wyjątkowy smak oraz jakość czynią je ulubionym wyborem najlepszych cukierników i kucharzy świata. Podbijają serca, nie prosząc, by je pokochać. One po prostu wiedzą, że nie będziesz mógł przestać.
Wysyłka w: 24 godziny
CZYSTY OLEJ Z PRAŻONYCH ORZECHÓW LASKOWYCH Z PIEMONTU IGP PREMIUM 250ml
Najwyższej jakości olej wyłącznie z orzechów laskowych odmiany Tonda Gentile delle Langhe, uznawanych za jedne z najlepszych na świecie. Tłoczony na zimno zachwyca wyrazistym smakiem, intensywnym aromatem prażonych orzechów i wybitnie aksamitną konsystencją. Wyborny smak, który zmieni wiele dań w te z nutą wytworności.
Wysyłka w: 24 godziny
OLIWA Z OLIWEK AOP - NAJCZĘŚCIEJ NAGRADZANA WE FRANCJI, KWASOWOŚĆ<0,3 500ml
Odkryj najczęściej nagradzaną oliwę z oliwek we Francji, wyprodukowaną w posiadłości Château Virant. To najwyższa kategoria oliwy z oliwek z bardzo niską kwasowością. Jest pełna smaku, gładka i wyważona, o świeżym zapachu trawy, z nutami zielonego jabłka i migdałów. Jej wyrafinowanie nie jest dziełem przypadku...
Wysyłka w: 24 godziny
OLIWA Z OLIWEK AOP - NAJCZĘŚCIEJ NAGRADZANA WE FRANCJI, KWASOWOŚĆ<0,3 250 ml
Odkryj najczęściej nagradzaną oliwę z oliwek we Francji wyprodukowaną w posiadłości Château Virant w Prowansji. To najwyższa kategoria oliwy z oliwek z bardzo niską kwasowością. Jest pełna smaku, gładka i wyważona, o świeżym zapachu trawy, z nutami zielonego jabłka i migdałów. Jej wyrafinowanie nie jest dziełem przypadku... FoodStyleEmotions!
Wysyłka w: 24 godziny
AUTENTYCZNE PESTO GENOVESE - ZROZUM PRAWDZIWY SMAK 90g (dla 4 osób)
Nad Zatoką Genueńską, na włoskiej Riwierze, w Ligurii powstaje autentyczne pesto genovese sygnowane przez Pestone - robione ręcznie, świeże, niezrównane, które przekonuje o głębokim sensie ochrony i promowania dziedzictwa kulinarnego regionów. To nie tylko pasta do makaronu. To produkt z kultury, historii i rzemiosła, smakujący tak, jak powinno smakować pesto - głęboko, czysto i prawdziwie. A prawdziwe pesto poznamy po tym, że nie da się już wrócić do zwykłego. Zasmakuj wysoko i poczuj różnicę!
5-LETNI OCET BALSAMICZNY BIO - BALSAMICO PREMIUM NA CO DZIEŃ 250ml
Wyjątkowy ocet balsamiczny z serca Reggio Emilia, wytwarzany w Acetaia San Giacomo - miejscu, gdzie tradycja spotyka się z prawdziwą pasją do jakości. „Condimento del Giorno” to codzienna wersja balsamico klasy premium, wytwarzanego z samego moszczu winogron. Dojrzewający przez 4-5 lat w drewnianych beczkach, zachwyca naturalnością i złożonością smaku.
Wysyłka w: 24 godziny
PASTA-KREM DO PIECZYWA I POTRAW - KASZTAN I BOROWIK PIECZONY 100g
Wykwintna, francuska pasta do smarowania dla uważnych podniebień. Doskonała kompozycja smakowa z kasztanów i pieczonych borowików, w połączeniu z idealnie gładką, gęstą teksturą i przepięknym, naturalnym aromatem to wyborny krem, o którym można powiedzieć: tak właśnie smakuje najlepszy...
Wysyłka w: 24 godziny
FRANCUSKA TERRINA Z DZIKA Z BOROWIKIEM 180g
Ręcznie robiona terrina z wolno żyjącego dzika i starannie wybranych borowików uosabia wyśmienite połączenie kruchego i delikatnego mięsa dziczyzny z aromatycznymi grzybami. Doskonała równowaga smaków oraz delikatność tekstury są rezultatem rzemieślniczego kunsztu mistrzów sztuki wędliniarskiej z francuskiej manufaktury JOKO. Można delektować się z pełnym zaufaniem, terrina została wytworzona ze składników PREMIUM, a jej smak wypracowany przez profesjonalistów.
Wysyłka w: 24 godziny