KRUCHE CIASTECZKA FRANCUSKIE CRÊPES DENTELLE

Lubimy je za finezję i wyrafinowanie, za kruchość oraz lekkość nie mające sobie równych, za delikatność smaku masła i karmelu...
"To najprawdopodobniej najbardziej finezyjne ciastka świata..."
Wysyłka w: 24 godziny
RILLETTES Z PULARDY Z CZARNĄ TRUFLĄ 100g

Rillettes - to w kuchni francuskiej mięsne smarowidło do pieczywa. Delikatne, z soczystm mięsem o wyrazistym smaku i apetycznym aromacie. Z konfitowanej pulardy francuskiej z dodatkiem czarnej trufli będzie wyborną przystawką, nawet na wyjątkowe przyjęcia. Produkt nagrodzony w Paryżu prestiżową nagrodą Prix Epicures 2018.
Wysyłka w: 24 godziny
PASTA Z CZARNEJ TRUFLI LETNIEJ 73% 50g

Wykwintna pasta z czarnej trufli letniej to aż 73% trufli i 8% soku z tego ekskluzywnego przysmaku. Nie zawiera innych gatunków grzybów i jest świetną alternatywą dla świeżej trufli. Ma bardzo intensywny aromat oraz głęboki smak. Już niewielka ilość wystarczy, aby postawić na stół wyborną przystawkę lub eleganckie danie i cieszyć się smakiem luksusu.
67,00 zł
KREM Z CZEKOLADY VALRHONA I ORZECHÓW LASKOWYCH Z WŁOCH

Miłośnicy czekoladowo-orzechowych kremów w końcu będą zachwyceni! Delikatny, lekki i niezwykle aksamitny. Wykonany w sposób rzemieślniczy i wyłącznie ze składników wysokiej jakości: orzechów laskowych z Włoch oraz cenionej przez mistrzów cukiernictwa francuskiej czekolady VALRHONA. Zdrowa przyjemność, której nie można się oprzeć. Zjesz bez poczucia winy. I poczujesz różnicę!
Wysyłka w: 24 godziny
AUTENTYCZNE CALISSONS Z FRANCUSKIEJ PROWANSJI

Delikatny i rozpływający się w ustach. Calisson de Provence to jeden z najstarszych specjałów francuskiej Prowansji. I… jeden z siedmiu grzechów głównych. Wykonany z umieszczonej na spodzie z opłatka masy z drobno mielonych migdałów, kandyzowanego melona i słodkiej skórki pomarańczy z dodatkiem likieru pomarańczowego… I do tego polany lukrem królewskim. To flagowy produkt confiserie Manon, która wodzi na pokuszenie od 1951 roku.
56,20 zł
FOIE GRAS Z KACZKI MULARD W CAŁOŚCI - 200g

Całe, ugotowane wątróbki z kaczek mulard, najlepszych do sporządzania foie gras - symbolu wytworności gastronomii francuskiej. Producent - Maison Dupérier - uznany wytwórca z regionu Sud-Ouest z długimi tradycjami rodzinnymi, gdzie od pokoleń stawia się na jakość i autentyczność.
Delikatne i aksamitne. Serwować z szampanem lub winami typu Sauternes, Loupiac, Montbazillac...
159,00 zł
SYROP Z ZIARNAMI WANILII Z TAHITI – NATURA WE FLAKONIE 250 ml

Zaskakuje aromatem i subtelnością połączeń smakowych, które nie mają sobie równych. Zdrowy i całkowicie rzemieślniczy, bez aromatów, nawet tych naturalnych. Będzie doceniony przez uważnego konsumenta, czułego na naturalny skład, harmonię smaków i umiejętności producenta. Ekskluzywny syrop z ziarnami wanilii z Tahiti stworzony przez francuskiego alchemika.
Wysyłka w: 24 godziny
RĘCZNIE WYCIĄGANY JAPOŃSKI MAKARON SOMEN Z IMBIREM 180 g

Rzemieślniczy makaron somen z Japonii z imbirem to produkt wysokiej jakości. Idealna propozycja dla smakoszy ceniących wyrafinowaną kuchnię japońską.
36,00 zł
CIASTECZKA FRANCUSKIE CRÊPES DENTELLES W CZEKOLADZIE MLECZNEJ

Czekoladowa wersja słynnych francuskich ciasteczek Crêpes Dentelle. Cudownie kruche, fantastycznie lekkie, w delikatnej mlecznej czekoladzie… Z czekoladą zatem, czy bez? Mamy i jedne, i drugie!
25,00 zł
JAPOŃSKI MAKARON UDON Z CZARNYM SEZAMEM 200g

Autentyczny japoński makaron udon wyciągany ręcznie z dodatkiem całych ziaren prażonego czarnego sezamu oraz mączki sezamowej. Prawdziwy smak kuchni japońskiej na co dzień i od święta od prestiżowego producenta Nouchi Seimen.
Wysyłka w: 24 godziny