ORYGINALNY WŁOSKI PARMEZAN DOP - PARMIGIANO REGGIANO 24-MIESIĄCE 300g
Prawdziwy włoski ser Parmigiano Reggiano dojrzewający przez 24 miesiące oznakowany DOP potwierdzającym autentyczność pochodzenia i tradycyjny sposób wytwarzania. Posiada znak kontroli “Parmigiano Reggiano Consorzio”. Kruchy i ziarnisty. Prawdziwa włoska przyjemność.
Wysyłka w: 24 godziny
CZEKOLADKI VALRHONA - SŁODKA PRZERWA NA KAWĘ 100g, 24szt
Czekoladki mleczne do kawy i herbaty pakowane pojedynczo znanej francuskiej marki Valrhona specjalizującej się w wytwarzaniu czekolady premium. Zrównoważone w smaku z wyraźną nutą mleczną i intensywnością kakao. Doskonałe, by osłodzić chwile wytchnienia.
Wysyłka w: 24 godziny
GIANDUIOTTO Z ORZECHÓW LASKOWYCH Z PIEMONTU IGP - GUIDO GOBINO TURYN 150g
Jako pierwsi w Polsce Smaki Wysokie mają zaszczyt przedstawić perłę włoskiej tradycji czekoladowej - Guido Gobino z Turynu i jego największą specjalność – słynne czekoladki Gianduiotto z orzechów laskowych z Piemontu IGP. Guido Gobino jest uznawany za jednego z najlepszych we Włoszech mistrzów czekoladowego rzemiosła. Zapraszamy po najprawdziwsze z prawdziwych Gianduiotto z Turynu i niebywałe czekoladowe doznania!
Wysyłka w: 24 godziny
FRANCUSKIE RILLETTES Z KACZKI PREMIUM - OD MISTRZA BARTHOUIL 190g
Maison Barthouil działa na rynku francuskim od 1929 r. Uchodzi za jednego z najbardziej renomowanych producentów żywności, w tym foie gras, pasztetów i rillettes. Z jakości produktów korzystają szefowie kuchni nagradzanych restauracji, a my, poza foie gras, zapraszamy do odkrycia rzemieślniczych rillettes z kaczki.
Wysyłka w: 24 godziny
FRANCUSKA TERRINA Z DZIKA Z BOROWIKIEM 180g
Ręcznie robiona terrina z wolno żyjącego dzika i starannie wybranych borowików uosabia wyśmienite połączenie kruchego i delikatnego mięsa dziczyzny z aromatycznymi grzybami. Doskonała równowaga smaków oraz delikatność tekstury są rezultatem rzemieślniczego kunsztu mistrzów sztuki wędliniarskiej z francuskiej manufaktury JOKO. Można delektować się z pełnym zaufaniem, terrina została wytworzona ze składników PREMIUM, a jej smak wypracowany przez profesjonalistów.
Wysyłka w: 24 godziny
TERRINA Z DZIKIEGO JELENIA ZE SMARDZAMI 2 x 90g
2 słoiki x 90g doskonałej, rzemieślniczej terriny z dzikiego jelenia ze smardzami. To prawdziwe doświadczenie kulinarne, które subtelnie łączy szlachetność dziczyzny z delikatnością tych aromatycznych grzybów. Wykonana we Francji z najwyższej jakości składników ujawnia odważne i smaczne połączenie, które zadowoli najbardziej wyrafinowane podniebienia. Tylko w Smaki Wysokie!
Wysyłka w: 24 godziny
RILLETTES Z LANGUSTYNEK - PRAWDZIWE SMAKI BRETANII 100g
Kremowe rillettes z drobnymi kawałkami białej ryby i delikatnym mięsem langustynki, wzbogacone niezwykłym smakiem „kokosów” z Paimpol i różową cebulką z Bretanii. Delikatesowy przysmak dla miłośników owoców morza. Idealny na wyrafinowaną przekąskę lub przystawkę, także na szczególne okazje. Od lokalnego producenta Pointe de Penmarc’h Bretagne, który dba o przyjemności podniebienia od 1920 roku! 100% naturalny.
Wysyłka w: 24 godziny
RILLETTES Z KRABA - DELIKATESOWY PRZYSMAK Z BRETANII 100g
To rzemieślnicze smarowidło do chleba wykonane zostało z najsmaczniejszych części mięsa kraba tourteau z połowów w północno-wschodnim Atlantyku. Produkt wysokiej jakości o gęstej i kremowej konsystencji z zawartością kraba 45,5%. Wytworzony we francuskiej Bretanii przez lokalnego producenta, który pielęgnuje bretońskie tradycje kulinarne od 1920 roku. 100% naturalny.
Wysyłka w: 24 godziny
CZEKOLADA MLECZNA Z ORZECHAMI LASKOWYMI Z PIEMONTU - VOISIN, FRANCJA 100g
Kremowa czekolada mleczna z kawałkami prażonych orzechów laskowych z Piemontu od VOISIN – renomowanego mistrza-czekoladnika z Lyonu, który wytwarza czekoladowe przysmaki od 1897r. Ręczne metody produkcji, najszlachetniejsze surowce, oznaczenie przyznane przez rząd francuski za doskonałość rzemiosła...
Wysyłka w: 24 godziny
CZEKOLADA MLECZNA Z KANDYZOWANĄ SKÓRKĄ CYTRYNY - VOISIN, FRANCJA 100g
Aksamitna czekolada mleczna z kandyzowaną skórką cytryny od VOISIN - słynnego mistrza-czekoladnika z Lyonu. To największa z firm rodzinnych we Francji, zajmująca się produkcją czekolady od 1897 r. Ręczne metody produkcji, najszlachetniejsze surowce, wyróżnienie państwowe za doskonałość rzemiosła...
Wysyłka w: 24 godziny