MUSZTARDA Z LISTKAMI KOLENDRY I KANDYZOWANĄ POMARAŃCZĄ 100g





Poznaj produkt
Patrick Bertron, szef kuchni w Relais Bernard Loiseau, we współpracy z Moutarderie Fallot, stworzył gamę musztard dla smakoszy. Niebanalne połączenia smaków, lekka, aksamitna konsystencja wraz z jakością składników, czynią z nich produkty wyjątkowe. Równowagę i subtelność ich smaków osiąga się dzięki wykorzystaniu autentycznych, wysokiej jakości surowców pochodzących z najlepszych źródeł oraz umiejętnościom przekazywanym z pokolenia na pokolenie.
W Moutarderie Fallot – ostatniej niezależnej, rodzinnej fabryce musztardy w Burgundii – ziarna gorczycy kruszone są w kamiennych żarnach (od 1840 roku!), dzięki czemu zachowują wszystkie walory smakowe.
Musztarda została wytworzona z gorczycy uprawianej w Burgundii, która, jak wiadomo, słynie także z produkcji win. W jej składzie nie może go więc zabraknąć. To białe wino Bourgone Aligoté. Od 2009 roku musztarda produkowana w tym regionie jest chroniona unijnym oznaczeniem geograficznym IGP.
Tę oryginalną burgundzką musztardę, w której świeżość kolendry doskonale równoważy się z gorzkim smakiem gorczycy i okrągłością kandyzowanej pomarańczy, polecamy szczególnie do kaczki, kotletów cielęcych i aromatyzowania sosów vinegrette.
SKŁADNIKI: woda, nasiona gorczycy z Burgundii, wino białe Bourgone Aligoté-15% (w tym siarczyny), sól, liście kolendry-5%, pomarańcza kandyzowana-1,8% (skórka pomarańczy, syrop glukozowy, sacharoza), kwas cytrynowy, naturalny aromat pomarańczowy, pirosiarczyn potasu, naturalny aromat kolendry, przyprawy.
Waga netto: 100g