KASZTANY JADALNE - CAŁE, GOTOWANE, GOTOWE DO SPOŻYCIA 2x200g
Zachwycają lekko słodkim, oryginalnym smakiem i delikatną teksturą. 100% naturalne, szybkie w przygotowaniu i bardzo zdrowe. Doskonałe do mięs, dziczyzny, sałatek, zup, warzyw, ryb i deserów… Kuchnia francuska kocha kasztany!
Wysyłka w: 24 godziny
FOIE GRAS Z KACZKI W CAŁOŚCI PREMIUM - PO TE SIĘGAJĄ FRANCUSCY KONESERZY 180g
Czujemy się zaszczyceni, że jako pierwsi w Polsce możemy zaprezentować najwyższej jakości foie gras z kaczki Mulard w całości - doskonałość Maison Barthouil uznawanego za jednego z najlepszych producentów foie gras we Francji. To prawdziwe „smaki wysokie”, rarytas tradycyjnego, francuskiego rzemiosła. Dla koneserów i pragnących odkryć, dlaczego foie gras są symbolem wykwintności kuchni francuskiej. 100% foie gras.
Wysyłka w: 24 godziny
PASTA Z CZARNEJ TRUFLI LETNIEJ 73% 50g
Wykwintna pasta z czarnej trufli letniej to aż 73% trufli i 8% soku z tego ekskluzywnego przysmaku. Nie zawiera innych gatunków grzybów i jest świetną alternatywą dla świeżej trufli. Ma bardzo intensywny aromat oraz głęboki smak. Już niewielka ilość wystarczy, aby postawić na stół wyborną przystawkę lub eleganckie danie i cieszyć się smakiem luksusu.
Wysyłka w: 24 godziny
RILLETTES Z PULARDY Z CZARNĄ TRUFLĄ PREMIUM 100g
Rillettes to w kuchni francuskiej mięsne smarowidło do pieczywa. Delikatne, z soczystym mięsem o wyrazistym smaku i apetycznym aromacie. Z konfitowanej pulardy francuskiej z dodatkiem czarnej trufli będzie wyborną przekąską, także na wyjątkowe przyjęcia. Wykonane ręcznie z najwyższej klasy składników, w 100% naturalne.
Odkryj autentyczność smaków i delektuj się doskonałością rzemiosła!
Produkt PREMIUM, nagrodzony w Paryżu prestiżową nagrodą smakoszy Prix Epicures.
Wysyłka w: 24 godziny
RILLETTES Z LANGUSTYNEK - PRAWDZIWE SMAKI BRETANII 100g
Kremowe rillettes z drobnymi kawałkami białej ryby i delikatnym mięsem langustynki, wzbogacone niezwykłym smakiem „kokosów” z Paimpol i różową cebulką z Bretanii. Delikatesowy przysmak dla miłośników owoców morza. Idealny na wyrafinowaną przekąskę lub przystawkę, także na szczególne okazje. Od lokalnego producenta Pointe de Penmarc’h Bretagne, który dba o przyjemności podniebienia od 1920 roku! 100% naturalny.
Wysyłka w: 24 godziny
FRANCUSKA TERRINA Z DZIKA Z BOROWIKIEM 180g
Ręcznie robiona terrina z wolno żyjącego dzika i starannie wybranych borowików uosabia wyśmienite połączenie kruchego i delikatnego mięsa dziczyzny z aromatycznymi grzybami. Doskonała równowaga smaków oraz delikatność tekstury są rezultatem rzemieślniczego kunsztu mistrzów sztuki wędliniarskiej z francuskiej manufaktury JOKO. Można delektować się z pełnym zaufaniem, terrina została wytworzona ze składników PREMIUM, a jej smak wypracowany przez profesjonalistów.
Wysyłka w: 24 godziny
JAPOŃSKA SÓL MORSKA WĘDZONA DYMEM WIŚNI SAKURA, 100g
Rzadko spotykana sól japońska naturalnie wędzona dymem z drewna wiśniowego Sakura. To sól pozyskiwana z Morza Japońskiego w prefekturze Kyoto. Oryginalny smak i niepowtarzalny aromat czynią z niej przyprawę niecodzienną, która ukaże wiele dań w nowej, dymnej odsłonie.
Wysyłka w: 24 godziny
OLIWA Z OLIWEK AOP - NAJCZĘŚCIEJ NAGRADZANA WE FRANCJI, KWASOWOŚĆ<0,3 250 ml
Odkryj najczęściej nagradzaną oliwę z oliwek we Francji wyprodukowaną w posiadłości Château Virant w Prowansji. To najwyższa kategoria oliwy z oliwek z bardzo niską kwasowością. Jest pełna smaku, gładka i wyważona, o świeżym zapachu trawy, z nutami zielonego jabłka i migdałów. Jej wyrafinowanie nie jest dziełem przypadku... FoodStyleEmotions!
Aktualnie dostępna o pojemności 500ml - klik.
50,00 zł
TERRINA Z DZIKIEGO JELENIA ZE SMARDZAMI 2 x 90g
2 słoiki x 90g doskonałej, rzemieślniczej terriny z dzikiego jelenia ze smardzami. To prawdziwe doświadczenie kulinarne, które subtelnie łączy szlachetność dziczyzny z delikatnością tych aromatycznych grzybów. Wykonana we Francji z najwyższej jakości składników ujawnia odważne i smaczne połączenie, które zadowoli najbardziej wyrafinowane podniebienia. Tylko w Smaki Wysokie!
Wysyłka w: 24 godziny
MIJOTÉ Z DZIKIEGO DZIKA Z JAGODAMI PREMIUM - PODAJ, BY ZACHWYCIĆ 350g
Mijoté z dzika to gotowa potrawa z długo gotowanego mięsa w gęstym, aromatycznym sosie z dodatkiem leśnych jagód, czerwonego wina i brandy. Połączenie unikalne i nieoczywiste, którego jakość została uhonorowana przez znawców francuskiej gastronomii prestiżowym wyróżnieniem Złote Epikury 2022. To wiarygodne potwierdzenie, że mamy do czynienia z produktem najwyższej klasy.
Wysyłka w: 24 godziny