PRALINÉ Z MIGDAŁÓW Z PROWANSJI I CZARNEGO SEZAMU





Poznaj produkt
Prażone migdały z ekologicznych plantacji Prowansji połączone z czarnym sezamem i karmelizowanym cukrem trzcinowym blond o waniliowej nucie - to kolejna, wyrafinowana propozycja pary japońskich cukierników Taisuké i Emiko Hashimoto, którzy łączą w harmonijną całość smaki Francji i Japonii- możesz ich poznać tutaj.
Trzykrotni zdobywcy przyznawanej w Paryżu prestiżowej nagrody Prix Epicures - Złote Epikury 2018 za praliné z migdałów z Prowansji i japońskiej herbaty matcha - klik, Złote Epikury 2019 za konfiturę z fig prowansalskich z płatkami róży z Grasse - klik oraz Prix Epicures Bronze 2020 za mieszankę karmelizowanych migdałów w czekoladzie z Peru z kandyzowanym, peruwiańskim imbirem - klik - z kreacji na kreację zaskakują unikalnymi połączeniami smaków. Tym razem migdałów z czarnym sezamem.
Ta kompozycja o gęstej teksturze chrupiącej praliny została pomyślana jako krem do smarowania lub gotowa pasta do wyrobów cukierniczych. Doskonale sprawdzi sie jako dodatek do ciast i ciasteczek, do kremu angielskiego lub innych słodkich kremów, a nawet, jak polecają producenci, do wzbogacenia sosów słonych. Lubią ją rogaliki, brioszki, makaroniki i japońskie ciasteczka mochi. I bez wątpienia docenią amatorzy pasty z czarnego sezamu, ciekawi nowych interpretacji japońskiego klasyka.
♥ Lubimy ją za wyważoną słodycz i przyjemnie chrupiącą teksturę, za łagodność smaku i jego długi finisz. Za japońskie leciutkie pancakes i francuskie, maślane croissanty z warstewką praliny. I za to, że kiedy zniknie ze stołu na dłużej, zaczynamy za nią tęsknić, czyli za wysoki poziom satysfakcji smakosza.
Produkt bez konserwantów o bardzo gęstej konsystencji. Ewentualne oddzielenie się oleju jest naturalne. Po otwarciu, jednorazowo, dobrze wymieszać łyżeczką do uzyskania kremowej masy. Wymagające, ale warto!
SKŁADNIKI: migdały, cukier trzcinowy blond, sezam czarny 8,4%.
100% bio - wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych. Potwierdzone znakami certyfikacyjnymi AB (Agriculture Biologique) i Unii Europejskiej.
Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym. Nie wkładać do lodówki.
Waga netto: 180g