KONFITURA Z MALIN Z NUTĄ FIOŁKA - NATURALNIE Z TRADYCJĄ 225g
Cena regularna:
towar niedostępny






Poznaj produkt
Francuska, rzemieślnicza konfitura z malin z nutą fiołka urzeka subtelnością i elegancją smaku. W intensywności świeżych malin wyczujemy delikatne, ale pełne akcenty kwiatowe, które wprowadzają do kompozycji lekkość i wyrafinowanie. Idealna konfitura, żeby zasiąść do francuskiego śniadania i rozkoszować się jego smakiem. Do stołu zaprasza jeden z najlepszych rzemieślników kulinarnych Francji - Frédéric Fontvieille - konfiturier z le Gard.
La Cuillère Gourmande to uznana marka francuska specjalizująca się od lat w produkcji konfitur wyjątkowych. Przywiązana do tradycji i naturalnych smaków, oferuje produkty najwyższej jakości, docenione przez Le Collège Culinaire de France.
To prestiżowa organizacja zrzeszająca najlepszych rzemieślników Francji, którzy w swojej pracy przestrzegają surowych zasad jakości, wykorzystując naturalne składniki i tradycyjne metody wytwarzania. La Cuillère Gourmande dołączyła do ich grona i odebrała tytuł Artisan militant de la qualité (Rękodzielnik walczący o jakość) – wyróżnienie za wyjątkową pasję i zaangażowanie w tworzenie produktów spełniających najwyższe standardy jakości. To również dowód na to, że marka jest liderem w swojej dziedzinie. Producent należy także do Francuskiej Federacji Rzemieślników Konfiturierów (FACF).
! Wszystkie konfitury La Cuillère Gourmande są przygotowywane ręcznie. Świeże owoce odpowiednio dojrzałe i starannie wyselekcjonowane, gotowane są w miedzianych kotłach w małych ilościach i delikatnie mieszane łyżką z bukowego drewna. Konfitury zachowują prawdziwy smak owoców, ich autentyczny aromat oraz intensywność. Są przy tym bardzo delikatne. Każda z nich to owocowa podróż po południowej Francji - od klasycznych po unikalne połączenia smakowe.
SKŁADNIKI: maliny 54% (UE), cukier z buraka ekologicznego (Francja), pektyna cytrynowa, naturalny aromat z fiołka.
Wyprodukowano z 57g owoców na 100g.
Wolne od sztucznych dodatków, barwników i konserwantów.
Pochodzenie: Francja, Oksytania, Le Gard.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Średnie wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 958kJ/225kcal; tłuszcz 0,16g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0g; węglowodany 55,2g, w tym cukry 55,2g, białko 0,8g; sól 5mg.
Waga netto: 225g