SYROP Z CZARNEJ PORZECZKI Z BURGUNDII Z FIOŁKIEM - NATURA WE FLAKONIE 250 ml
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniPoznaj produkt
Zaskakuje aromatem i subtelnością połączeń smakowych. Zdrowy, wykonany ręcznie z wysokiej klasy składników, bez dodatku aromatów, nawet tych naturalnych. Będzie doceniony przez uważnego konsumenta czułego na naturalny skład, harmonię smaków i umiejętności wytwórcy. Wyśmienity syrop z czarnej porzeczki burgundzkiej z jej intensywnym, okrągłym smakiem i aksamitem wyciągu z płatków fiołka stworzony przez francuskiego Alchemika.
Nie przez przypadek nazwał się l'Alchimiste. Od zawsze był przekonany, że bogatą w zapachy i smaki naturę można zamknąć we flakonie. Od blisko 20 lat Marc Chenue sublimuje w kadziach kwiaty, owoce, przyprawy i rośliny, które studiuje, od kiedy pamięta. Jest artisant siropier - rzemieślnikiem specjalizującym się w produkcji syropów. Nazywają go czarodziejem, bo jego flakony są pełne magii, oryginalnych, pięknie skomponowanych nut smakowych i wprawiających w zachwyt zapachów. Jako jedyny we Francji posiada też swój bar z syropami.
Wyjątkowa jakość i receptura
Syropy wytwarzane są w sposób rzemieślniczy z przeznaczeniem takiej ilości czasu, aby z każdego surowca wydobyć maksimum smaku. Alchemik współpracuje z lokalnymi producentami. A i sam, nierzadko, szuka po całej Francji tego, co może mu jeszcze zaproponować natura. Rygorystycznie dobierając składniki, pracuje wyłącznie ze świeżym lub suchym surowcem najwyższej jakości. I odmawia używania aromatów, nawet tych naturalnych. Nie znajdziemy w nich oczywiście sztucznych barwników, konserwantów, ani syropu glukozowo-fruktozowego.
To syropy dla smakoszy. Zdumiewają aromatem i subtelnością połączeń smakowych. Czuć w nich naturalność składników: owoc jest tu czystym owocem, kwiat jest prawdziwy, a rośliny i przyprawy autentyczne. Nie ma w nich nadmiernej ilości cukru. Ani najmniejszego podobieństwa do syropów przemysłowych.
Przedstawiamy wykwintny syrop z czarnej porzeczki burgundzkiej z fiołkiem...
Ciekawi oryginalnym połączeniem smakowym, kusi aromatem i zachęca do użycia. Syrop będzie doskonały do aromatyzowania dań, napojów oraz sporządzania smakowitych sosów do białych mięs i ryb. Kaczka, perliczka, indyk, kurczak czy smażony łosoś podane z sosem z dodatkiem syropu nabiorą niecodziennego smaku. Będzie też wyśmienity w sosach do sałatek, sałat oraz serów. Idealny jako polewa do deserów – lody, sorbety, ciasta, naleśniki, muffiny… i jako dodatek do kremów lub ganachu do makaroników. Niezastąpiony do gorącej herbaty i stworzenia oryginalnych drinków. Popularny francuski apéritif to kir - syrop z czarnej porzeczki (cassis) z szampanem, winem białym lub musującym. Świetnie też wypadnie jako dodatek do verrines i dipów na wyjątkowe przyjęcie. Dla kreatywnych w kuchni ma nieograniczone możliwości.
Sugestie Alchemika: lody, sorbety, sałatki owocowe, napoje zimne (woda niegazowana, gazowana) lub gorące (herbata), koktajle (rum), ryby, białe mięso (pieczone w papilotach), sosy sałatkowe…
Składniki: cukier, czarna porzeczka z Burgundii, fiołek, sok z cytryny.
Bez naturalnych ani sztucznych aromatów, barwników i konserwantów.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Waga netto: 250 ml (szklana butelka)