RILLETTES Z PULARDY Z CZARNĄ TRUFLĄ 100g





Poznaj produkt
Rillettes - to w kuchni francuskiej rodzaj smarowidła do chleba. Przypomina smalczyk z dużą ilością mięsa. Długo gotowane we własnym tłuszczu jest delikatne, soczyste, o wyrazistym smaku i apetycznym aromacie. Z konfitowanej pulardy z dodatkiem czarnej trufli będzie wyborną przystawką, również na świąteczne przyjęcia.
Polecamy także inne nasze produkty z truflą: wykwintną pastę z czarnej trufli letniej 73% -klik- oraz aromatyczną sól z Guérande z dodatkiem letniej trufli -klik.
Poznaj producenta
Emilie i Pierre-Yves Martin, epikurejczycy z francuskiego regionu Kraj Loary, produkują rillettes i pasty do smarowania według dawnych przepisów. Ich wyzwaniem jest przywrócenie tym popularnym we Francji specjałom szlachetności i wykwintnego smaku. Wybierają mięso najwyższej jakości, konfitują, dusząc powoli w niskiej temperaturze przez 15 godzin i rozdrabniają ręcznie. Poza sekretnymi przepisami przodków, wyjątkowy smak ich rillettes to także rygorystycznie dobierane składniki, bez dodatków i konserwantów.
Rillettes z mięsa pulardy z czarną truflą
Są eleganckie w smaku i delikatne. Nie zawierają wiele tłuszczu, za to pełne są mięciutkiego mięsa z filetów i udek pulardy. Mięso imponuje gładkością, rozpływa się w ustach, jest wyraziste w smaku i soczyste. Doprawione solą z Guérande, szczyptą czarnego pieprzu i uszlachetnione czarną truflą czyni z rillettes doskonałą przystawkę do codziennych posiłków, a i świąteczne przyjęcie z udziałem francuskiego smalczyka na świeżym pieczywie lub tostach, pozostawi w gościach niezapomniane doznania smakowe. Rillettes z pulardy z czarną truflą zostały nagrodzone w Paryżu prestiżową nagrodę Prix Epicures 2018.
Składniki: Pularda (mięso chude i tłuste) 94% - pochodzenie: Francja, trufla czarna (Tuber Mélanosporum) 2,5%, oliwa truflowa, sól z Guérande, czarny pieprz.
Nie podawać mocno schłodzonych. Po otwarciu słoika przechowywać w lodówce.
Waga netto: 100g