RILLETTES Z PULARDY Z CZARNĄ TRUFLĄ PREMIUM 100g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 39,00 zł 39.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Poznaj produkt

                                                                  

Rillettes to w kuchni francuskiej rodzaj smarowidła do chleba. Przypomina smalczyk z dużą ilością mięsa lub pasztet z mięsa duszonego we własnym tłuszczu. Mięso jest delikatne i soczyste. Ma bardzo wyrazisty smak i apetyczny aromat. Z konfitowanej pulardy z dodatkiem czarnej trufli będzie wyborną przekąską, również na świąteczne przyjęcia. Wykonane ręcznie z najwyższej klasy składników, w 100% naturalne.

Odkryj autentyczność smaków i delektuj się doskonałością rzemiosła! 

 

POZNAJ PRODUCENTA

                                                        

Rodzinna firma Le Mottay Gourmand* swe szlachetne rillettes i pasty do smarowania wytwarza metodami tradycyjnymi. Od lat produkuje wyroby wyjątkowe, które zdobyły uznanie słynnych, francuskich szefów kuchni. 

W 2014 r. otrzymała certyfikat zaangażowania w przestrzeganie ekologicznych metod produkcji. Cztery lata później weszła w skład prestiżowego Collège Culinaire de France i uzyskała tytuł Producenta Rzemieślniczego Wysokiej Jakości.

Collège de France założone przez 15 największych francuskich szefów kuchni (Alain Ducasse, Joël Robuchon, Thierry Marx…) jest instytucją wzorcową dla francuskiej gastronomii. Sprawuje nadzór nad jej najwyższą jakością oraz promuje dziedzictwo i tożsamość kuchni francuskiej.

RILLETTES Z MIĘSA PULARDY Z CZARNĄ TRUFLĄ

To jeden z flagowych produktów PREMIUM La Mottay Gourmand. Został wyróżniony w Paryżu słynną nagrodą smakoszy Prix Epicures, która była zwieńczeniem wyzwania producentów, aby tym popularnym we Francji specjałom przywrócić dawną szlachetność i wykwintny smak.  

                                                               

Rillettes powstają z wysokogatunkowego mięsa pulard z certyfikowanej francuskiej farmy ekologicznej w Le Perche. Ich mięso jest bardzo delikatne i kruche, a dzięki konfitowaniu, tj. powolnemu duszeniu w niskiej temperaturze aż przez 15 godzin, staje się jeszcze bardziej finezyjne. Przygotowaną w ten sposób pulardę rozdrabnia się następnie ręcznie na niewielkie włókna.

Rillettes są lekkie i eleganckie w smaku. Nie zawierają wiele tłuszczu, za to pełne są mięciutkiego mięsa z filetów i udek pulardy. Mięso imponuje gładkością, rozpływa się w ustach, jest wyraziste i soczyste. Doprawione solą z Guérande, szczyptą czarnego pieprzu i uszlachetnione smakiem czarnej trufli czyni z rillettes wykwintne smarowidło do chleba. Tą pyszna przekąską uświetnimy także specjalne okazje. Świąteczne przyjęcie z udziałem francuskiego smalczyku pachnącego truflą zapewni gościom niezapomniane doznania smakowe.

Produkt jest całkowicie naturalny. Nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków. Wszystkie składniki są organiczne.

*Zależnie od asortymentu, Le Mottay Gourmand tworzą dwie marki: Le Mottay i Le Comptoir du Fougeray.

SKŁADNIKI: Pularda (mięso chude i tłuszcz pulardy) 94% - pochodzenie: Francja, trufla czarna (Tuber Mélanosporum) 2,5%, oliwa truflowa, sól z Guérande, czarny pieprz. 

Nie podawać mocno schłodzonych. Po otwarciu słoika przechowywać w lodówce. 

Waga netto: 100g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl