RILLETTES Z DZIKIEGO JELENIA Z JAGODAMI CZARNEGO BZU PREMIUM 100g
Cena regularna:
towar niedostępny






Poznaj produkt
Mamy przyjemność przedstawić jedno z naszych najnowszych odkryć kulinarnych PREMIUM - Rillettes z dzikiego jelenia z jagodami czarnego bzu. To rarytas autentycznego francuskiego rzemiosła z certyfikowanych, najwyższej jakości składników. Dla amatorów dziczyzny i miłośników smaków rzadkich i szlachetnych. Jeśli nie znasz francuskich rillettes, warto poznać ich smak, zaczynając od najlepszych! Doskonałe na Święta!
POZNAJ PRODUCENTA
Rodzinna firma Le Mottay Gourmand* swe szlachetne rillettes i pasty do smarowania wytwarza metodami tradycyjnymi. Od lat produkuje wyroby wyjątkowe, które zdobyły uznanie słynnych, francuskich szefów kuchni.
Od 2014 r. jest firmą certyfikowaną ekologicznie. W 2018r. stała się członkiem prestiżowego Collège Culinaire de France i uzyskała status Producenta Rzemieślniczego Wysokiej Jakości.
Collège de France założone przez 15 największych francuskich szefów kuchni (Alain Ducasse, Joël Robuchon, Thierry Marx…) jest instytucją wzorcową dla francuskiej gastronomii. Sprawuje nadzór nad jej najwyższą jakością oraz promuje dziedzictwo i tożsamość kuchni francuskiej.
RILLETTES Z DZIKIEGO JELENIA Z JAGODAMI CZARNEGO BZU
Szlachetny i wykwintny smak rillettes uzyskuje się dzięki konfitowaniu tj. powolnemu duszeniu mięsa we własnym tłuszczu w niskiej temperaturze. Po 15 godzinach długiego gotowania mięso jest rozdrabniane ręcznie. Dodatek jagód czarnego bzu nadaje jeleninie nutę rześkości, tworząc wysublimowane połącznie owoców i dziczyzny.
To jeden z produktów PREMIUM marki Le Mottay Gourmand. Rillettes są owocem autentycznego francuskiego rzemiosła, którego fundamentem jest savoir-faire (know-how) i rygorystycznie dobierane składniki.
W składzie tych prestiżowych rillettes znajdziemy:
- mięso z dzikiego jelenia (68%) - pozyskiwane ze zwierząt łownych z departamentu Le Perche;
- mięso wieprzowe z oznaczeniem Label Rouge (28%) - to znak przyznawany przez francuski Narodowy Instytut Pochodzenia i Jakości certyfikujący najwyższą jakość produktu;
- owoce czarnego bzu bio (3%) z plantacji ekologicznych z departamentu La Mayenne;
- sól z Guérande i czarny pieprz - przyprawy organiczne.
Mięso jelenia uchodzi za najbardziej luksusowy gatunek dziczyzny. Cenione jest za delikatność, wyraźny smak i niską zawartość tłuszczu. Mimo, że rillettes zwykło się nazywać francuskim smalczykiem, nie zawierają wiele tłuszczu. Pełne są natomiast miękkiego, soczystego mięsa, które z owocami czarnego bzu tworzy alians wykwintny. Z rillettes z jeleniny szybko sporządzimy wyborne przekąski, żeby z każdej okazji uczynić tę wyjątkową. I z każdych świąt te niezapomniane.
*Zależnie od asortymentu, Le Mottay Gourmand tworzą dwie marki: Le Mottay i Le Comptoir du Fougeray.
SKŁADNIKI: Mięso z jelenia 68% - pochodzenie: Francja, wieprzowina Label Rouge (mięso chude i tłuszcz wieprzowy) 28% - pochodzenie: Francja, jagody czarnego bzu 3%, sól z Guérande, czarny pieprz.
Nie podawać mocno schłodzonych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Waga netto: 100g