RILLETTES Z KACZKI BARBARIE Z POMARAŃCZĄ I DZIKIM PIEPRZEM PREMIUM 100g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniPoznaj produkt
Z radością przedstawiamy nasze kolejne odkrycie kulinarne: francuskie, rzemieślnicze rillettes z kaczki Barbarie z kandyzowaną pomarańczą i dzikim pieprzem Voatsiperifery. Rillettes to tradycyjny produkt kuchni francuskiej. Przypomina smalczyk z dużą ilością mięsa lub pasztet z mięsa duszonego we własnym tłuszczu. Z tym wybornym smarowidłem do pieczywa, przekąsisz coś pysznego w ciągu dnia lub postawisz na świąteczny stół jako wykwintną przekąskę.
Odkryj autentyczność smaków i delektuj się doskonałością rzemiosła!
POZNAJ PRODUCENTA
Rodzinna firma Le Mottay Gourmand* swe szlachetne rillettes i pasty do smarowania wytwarza metodami tradycyjnymi. Od lat produkuje wyroby wyjątkowe, które zdobyły uznanie słynnych, francuskich szefów kuchni.
Od 2014 r. jest firmą certyfikowaną ekologicznie. W 2018 r. stała się członkiem prestiżowego Collège Culinaire de France i uzyskała status Producenta Rzemieślniczego Wysokiej Jakości.
Collège de France założone przez 15 największych francuskich szefów kuchni (Alain Ducasse, Joël Robuchon, Thierry Marx…) jest instytucją wzorcową dla francuskiej gastronomii. Sprawuje nadzór nad jej najwyższą jakością oraz promuje dziedzictwo i tożsamość kuchni francuskiej.
RILLETTES Z KACZKI BARBARIE Z KANDYZOWANĄ POMARAŃCZĄ I DZIKIM PIEPRZEM
To jeden z produktów PREMIUM marki Le Mottay Gourmand. Rillettes są owocem autentycznego francuskiego rzemiosła, którego fundamentem jest savoir-faire (know-how) i rygorystycznie dobierane składniki. W 2022 r. zostały wyróżnione w Paryżu słynną nagrodą smakoszy Prix Epicures.
Rillettes powstają z wysokogatunkowego mięsa z kaczek z certyfikowanej francuskiej farmy ekologicznej w Le Perche. Ich szlachetny i wykwintny smak uzyskuje się także dzięki konfitowaniu tj. powolnemu duszeniu mięsa we własnym tłuszczu w niskiej temperaturze. Po 15 godzinach długiego gotowania z naturalną solą z Guérande i czarnym pieprzem, mięso rozdrabnia się ręcznie. Następnie doprawia kandyzowaną pomarańczą oraz dzikim pieprzem Voatsiperifery, który spina całość eleganckimi nutami kwiatów, owoców i drewna.
Mięso z kaczki piżmowej Barbarie uchodzi za najbardziej smakowite wśród gatunków kaczek. Cenione jest za niską zawartość tłuszczu, delikatność i wyraźny smak. Mimo, że rillettes zwykło się nazywać francuskim smalczykiem, nie zawierają wiele tłuszczu. Pełne są natomiast mięciutkiego, soczystego mięsa, które w połączeniu ze słonecznym aromatem pomarańczy i subtelnym smakiem dzikiego pieprzu tworzy alians doskonały.
To wykwintne smarowidło do chleba, nie tylko na wyjątkowe kanapki. Podane na przekąskę uświetnią też każde przyjęcie. A ich wyborny smak zaskoczy Twoich gości i zadowoli najbardziej wymagające podniebienia.
Produkt jest całkowicie naturalny. Nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków. Wszystkie składniki są organiczne.
Składniki: Kaczka 93,7% (mięso z kaczki piżmowej z Francji i tłuszcz z kaczki z Francji), kandyzowana pomarańcza 5%, sól z Guérande, dziki pieprz Voatsipériféry 0,2%, czarny pieprz.
Nie podawać mocno schłodzonych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Waga netto: 100g