AUTENTYCZNE CALISSONS Z FRANCUSKIEJ PROWANSJI 220g
Delikatny i rozpływający się w ustach. Calisson de Provence to jeden z najstarszych specjałów francuskiej Prowansji. I… jeden z siedmiu grzechów głównych. Wykonany z umieszczonej na spodzie z opłatka masy z drobno mielonych migdałów, kandyzowanego melona i słodkiej skórki pomarańczy z dodatkiem likieru pomarańczowego Grand Marnier… I do tego polany lukrem królewskim. To flagowy produkt confiserie Manon, która wodzi na pokuszenie od 1951 roku.
Oferta limitowana.
Wysyłka w: 24 godziny
GIANDUIOTTO Z ORZECHÓW LASKOWYCH Z PIEMONTU IGP - GUIDO GOBINO TURYN 150g
Jako pierwsi w Polsce, Smaki Wysokie mają zaszczyt przedstawić perłę włoskiej tradycji czekoladowej - Guido Gobino z Turynu i jego największą specjalność – słynne czekoladki Gianduiotto z orzechów laskowych z Piemontu IGP. Guido Gobino jest uznawany za jednego z najlepszych we Włoszech mistrzów czekoladowego rzemiosła. Zapraszamy po najprawdziwsze z prawdziwych Gianduiotto z Turynu i niebywałe czekoladowe doznania!
Wysyłka w: 24 godziny
CIEMNA CZEKOLADA 70% Z KANDYZOWANĄ POMARAŃCZĄ - VOISIN, FRANCJA 100g
Ciemna czekolada 70% o intensywnym smaku ziaren kakaowca z kandyzowaną skórką pomarańczy od VOISIN – słynnego mistrza-czekoladnika z Lyonu. To największa z firm rodzinnych we Francji, zajmująca się produkcją czekolady od 1897 r. Ręczne metody produkcji, najszlachetniejsze surowce, wyróżnienie państwowe za doskonałość rzemiosła...
Wysyłka w: 24 godziny
PÂTES DE FRUITS - NATURALNY SMAK SOCZYSTYCH OWOCÓW 200g
Kultowe galaretki owocowe w cukrze wykonane ręcznie w pracowni cukierników we francuskiej Prowansji. Naturalne, z miąższu owoców. Tylko wykorzystanie pulpy może zapewnić tak wyrazisty smak oraz aromat i kolor wierne owocom. Zdrowe słodycze, w których natura nie przestaje chwalić się swoimi smakami.
Poziomka, czarna porzeczka, pigwa, mirabelka, zielone jabłko.
Oferta limitowana.
Wysyłka w: 24 godziny
KRUCHE CIASTECZKA FRANCUSKIE CRÊPES DENTELLE
Lubimy je za finezję i wyrafinowanie, za kruchość oraz lekkość nie mające sobie równych, za delikatność smaku masła i karmelu...
"To najprawdopodobniej najbardziej finezyjne ciastka świata..."
21,00 zł
Cena regularna:
25,00 zł
CZEKOLADA MLECZNA Z ORZECHAMI LASKOWYMI Z PIEMONTU - VOISIN, FRANCJA 100g
Kremowa czekolada mleczna z kawałkami prażonych orzechów laskowych z Piemontu od VOISIN – renomowanego mistrza-czekoladnika z Lyonu, który wytwarza czekoladowe przysmaki od 1897r. Ręczne metody produkcji, najszlachetniejsze surowce, oznaczenie przyznane przez rząd francuski za doskonałość rzemiosła...
Wysyłka w: 24 godziny
CZEKOLADA MLECZNA Z KANDYZOWANĄ SKÓRKĄ CYTRYNY - VOISIN, FRANCJA 100g
Aksamitna czekolada mleczna z kandyzowaną skórką cytryny od VOISIN - słynnego mistrza-czekoladnika z Lyonu. To największa z firm rodzinnych we Francji, zajmująca się produkcją czekolady od 1897 r. Ręczne metody produkcji, najszlachetniejsze surowce, wyróżnienie państwowe za doskonałość rzemiosła...
Wysyłka w: 24 godziny
TONKA Z GUJANY FRANCUSKIEJ - REWOLUCYJNE DANIA I DESERY 50g
Niezwykle aromatyczna przyprawa do słodkich deserów i wytrawnych dań. Wystarczy tylko szczypta, by to, co znaliśmy do tej pory wywrócić do góry nogami.
Kto raz spróbuje ziaren tonki nie zazna spokoju, bez końca będzie chciał eksperymentować do czego jeszcze je wykorzystać.
Wysyłka w: 24 godziny
KASZTANY JADALNE - CAŁE, GOTOWANE, GOTOWE DO SPOŻYCIA 2x200g
Zachwycają lekko słodkim, oryginalnym smakiem i delikatną teksturą. 100% naturalne, szybkie w przygotowaniu i bardzo zdrowe. Doskonałe do mięs, dziczyzny, sałatek, zup, warzyw, ryb i deserów… Kuchnia francuska kocha kasztany!
Wysyłka w: 24 godziny
KONFITURA Z FIG PROWANSALSKICH I PŁATKÓW RÓŻY Z GRASSE 240g
Wyjątkowe połączenie prawdziwych smaków Prowansji z subtelną nutą imbiru zachowanych w oryginalnej kreacji pary japońskich cukierników. Piękne i niepowtarzalne, o zniewalającym aromacie. Dla lubiących smakować zmysłami.
Prix Epicures Or 2019 - nagroda zdobyta w Paryżu za najlepsze konfitury roku. Smaki Francji i Japonii. 100% bio.
Wysyłka w: 24 godziny