KARMELKI Z KRAINY KARMELU Z WANILIĄ Z MADAGASKARU
Robione ręcznie z najwyższej klasy składników przez specjalistów od karmelu z Bretanii. Z luksusowym masłem Bordier solonym rzadką solą nacre de sel, używanym przez największych szefów kuchni we Francji. I wykończone delikatną nutą wanilii z Madagaskaru... Słodki rarytas o smaku dziecięcych lat. Prawdziwy, naturalny, rozpływający się w ustach. Kęs przyjemności smakowania i odkrywania prostych słodyczy z dzieciństwa w szlachetnej odsłonie.
34,20 zł
KREM CZEKOLADOWY VALRHONA Z MIGDAŁAMI I ORZECHAMI LASKOWYMI
Chocolat praliné Craquant - to naturalny, wykonany metodami tradycyjnymi czekoladowy krem do smarowania z wysokogatunkowej czekolady Valrhona z drobno pokruszonymi migdałami i orzechami laskowymi pochodzenia włoskiego. Wyrafinowany, subtelny, o aksamitnej, lekko chrupiącej teksturze i harmonijnym połączniu nut smakowych. Wykonany we Francji przez mistrzów cukiernictwa, zadowoli najbardziej wymagających amatorów czekoladowo-orzechowych doznań. Zdrowy, bez oleju palmowego.
42,00 zł
PRALINÉ Z MIGDAŁÓW Z PROWANSJI I CZARNEGO SEZAMU
Smaki Francji i Japonii. Prażone migdały z Prowansji połączone z czarnym sezamem i karmelizowanym cukrem trzcinowym blond o waniliowej nucie czyli typowo japoński smak oparty na francuskich składnikach cukierniczych. Niecodzienna pralina, która zadowoli nie tylko amatorów pasty z czarnego sezamu, ciekawych nowych interpretacji japońskiego klasyka. 100% bio.
42,00 zł
KARMELKI FRANCUSKIE Z MIGDAŁAMI I ORZECHAMI LASKOWYMI
Naturalne, słone karmelki z Bretanii o orzechowo-migdałowym smaku. Wypracowane z pasją przez parę bretońskich rękodzielników i wykonane metodami tradycyjnymi przy użyciu składników najwyższej jakości. Poczujesz w nich szlachetność masła z manufaktury Bordier z subtelną nutą zbieranej ręcznie rzadkiej soli perłowej. Delikatne i bardzo przyjemne. Dla smakoszy, nie tylko tych najmłodszych...
Tym, którzy nie mogą spożywać orzechów, proponujemy karmelki z wanilią z Madagaskaru - klik
36,50 zł
PRALINÉ Z MIGDAŁÓW Z PROWANSJI I JAPOŃSKIEJ HERBATY MATCHA
Migdały z ekologicznych upraw Prowansji, zielona herbata matcha grand cru Uji z organicznych plantacji Japonii, cukier trzcinowy nierafinowany z Brazylii...
To niezwykła kompozycja smakowa. Wyrafinowana, oryginalna i absolutnie doskonała. 100% bio.
Prix Epicures Or 2018 - nagroda zdobyta w Paryżu za najlepszy produkt roku w swej kategorii.
46,00 zł
KREM Z KASZTANÓW Z ARDÈCHE – SŁODKIE CO NIECO W TUBCE
W tej eleganckiej tubce mieści się pyszny, aksamitny krem z kasztanów z Ardèche, z południa Francji. Całkowicie naturalny, o bardzo prostym składzie, z dodatkiem świeżej wanilii Bourbon w laskach...
Aktualnie dostępna konfitura z kasztanów z Ardèche AOP w słoiku 360g - klik.
14,50 zł
NUGAT Z MIGDAŁEM I PISTACJĄ Z MIODEM LAWENDOWYM
To jeden z najbardziej rozpoznawalnych specjałów francuskiej Prowansji. Wykonany w sposób rzemieślniczy przez manufakturę Manon, rozpieszcza amatorów jej nugatu od 1951 roku. Delikatny, naturalny, z lawendowym miodem z pól prowansalskich…
27,00 zł
PURÉE Z SUDACHI - KRÓLOWEJ JAPOŃSKICH CYTRYN
Mało znana w Europie, choć królowa na Wyspach Japońskich. Oto cytryna sudachi, purée z sudachi - naturalne, kwaśno-słodkie, o zrównoważonym smaku. Intrygujące i uniwersalne. Raz jest kucharzem, raz cukiernikiem, może być nawet... barmanem.
53,50 zł
SYROP Z CZARNĄ TRUFLĄ FRANCUSKĄ
Quintessence de Truffes to siła czarnego diamentu, niezapomniane doznania smakowe i przyjęcia, które się długo pamięta.
Zamknięta w eleganckiej butelce „kwintesencja” jest unikalnym syropem z kawałkami czarnej trufli zimowej uprawianej w warunkach naturalnych we francuskiej Prowansji. Syrop może być wykorzystany nie tylko do kreacji deserów niebanalnych czy jako dodatek do lodów i sorbetów, ale również do przygotowania ekskluzywnych koktajli.
80,00 zł
GĘSTY KREM Z PISTACJI SYCYLIJSKIEJ
Krem z pistacji sycylijskiej dla amatorów pistacjowych doznań. Swoistość tego kremu to gęsta tekstura z dużą ilością kawałków zielonego orzecha, która po wymieszaniu zmienia się w krem lżejszy i bardziej aksamitny. To doskonały dodatek do znakomitych deserów i bohater smacznych, pistacjowych poranków.
40,90 zł