GELÉE DE YUZU - RZEMIEŚLNICZA GALARETKA Z OWOCÓW YUZU Z JAPONII 210g
Cena regularna:
towar niedostępny






Poznaj produkt
Gelée z yuzu to naturalna galaretka wytwarzana z soku z najlepszych owoców yuzu z prefektury Ehime w Japonii. Oryginalny dodatek o delikatnej teksturze i wyraźnym smaku cytrusów do dań, serów, deserów, napojów i orzeźwiającej porannej grzanki…
Yuzu jest cytrusem o szczególnym smaku, w którym odnajdziemy obecność żółtego grejpfruta, mandarynki i limonki. Wyrazistość smaku galaretki z dużą dawką świeżości i kwaskowatego orzeźwienia docenią tak miłośnicy owoców cytrusowych, jak poszukiwacze smaków niecodziennych.
Galaretka wytwarzana jest we Francji z czystego soku z yuzu wyciskanego z idealnie dojrzałych owoców zbieranych ręcznie. Powstaje w wyniku gotowania soku z dodatkiem cukru i pektyny owocowej w małych partiach w kociołkach rzemieślniczych. To produkt całkowicie naturalny, nie zawiera barwników i konserwantów.
Gelée z yuzu dobrze będzie komponować się z foie gras, wędzonym łososiem, czy piersią z kaczki. Świetnie wypadnie z kozim serem, camembertem, brie, twarożkiem lub jogurtem. Będzie też ciekawym dodatkiem do naleśników, ulubionych ciasteczek, croissantów czy opiekanego pieczywa. Doskonale sprawdzi się też w wyrobach cukierniczych np. jako dodatek do lodów lub kremów. Rozcieńczając gelée w gorącej wodzie uzyskamy prosty, orzeźwiający i naturalny napój. Możemy również dodać do herbat i naparów.
SKŁADNIKI: 37% soku z yuzu, cukier, woda z pektyną owocową.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 237 kcal (1009 kJ); tłuszcz mniej niż 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone mniej niż 0,01 g; węglowodany 59 g, w tym cukry 54,5 g; błonnik pokarmowy 0,7 g; białko mniej niż 0,5 g; sól 0,02 g.
Przechowywać dala od źródeł światła i ciepła, po otwarciu - w lodówce.
Waga netto: 210 g