PASTA-KREM DO PIECZYWA I POTRAW - GROSZEK, MIĘTA I ORZECH NERKOWCA 100g

Francuska pasta do chleba z zielonego groszku, mięty i nerkowca.  Wykwintne, zdrowe smarowidło warzywne. Oryginalny krem kanapkowy i dip do pysznych przystawek na co dzień i na wyjątkowe okazje.
  • nowość
Dostępność: Na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności Sprawdź formy dostawy
Cena: 29,60 zł

Cena regularna:

29.60
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

Dodaj do przechowalni

Poznaj produkt

W świecie, gdzie smak bywa zbyt przewidywalny, zbyt szybki, zbyt sztuczny - oto czysta, roślinna przyjemność, zamknięta w aksamitnej, ręcznie robionej paście do pieczywa. Rzemieślniczy krem z zielonego groszku, orzechów nerkowca i świeżej mięty to nie tylko doskonałe smarowidło i dip - to opowieść o tym, że prostota potrafi być wykwintna.

Przedstawiamy warzywną pastę do smarowania z zielonego groszku, z miętą i orzechem nerkowca - będzie wykwintnie i świeżo!

                          

To dzieło Nicolasa Bigand - francuskiego specjalisty od wegańskich smarowideł i sosów, który w swojej kuchni opiera się wyłącznie na darach natury. Łącząc rzemiosło i pasję, tworzy wyjątkowe pasty do pieczywa cenione przez świadomych smakoszy i zwolenników zdrowego odżywiania. Nie znajdziemy w nich konserwantów, zagęszczaczy, barwników, cukru ani aromatów, nawet tych naturalnych.

Orzeźwienie i aksamit

W tej kremowej palecie smaków spotykają się trzy natury - słodycz zielonego groszku, okrągły smak nerkowca i hojna świeżość mięty. Spięte szczyptą szarej soli z Millac, odrobiną zielonego chili, nutą dzikiego pieprzu z Madagaskaru i muśnięciem imbiru - tworzą kompozycję bliską amatorom wyrazistszych smaków. Ich pewność przełamuje idealnie gładka i lekka tekstura, oferując aksamitną pastę z groszku o cudownie miętowym orzeźwieniu.

Nie tylko do pieczywa...

Ten oryginalny, wegański krem zachwyci nie tylko na świeżym chlebie lub tostach - to także doskonała baza do kreatywnych przystawek i smacznych kęsków na apéritif w stylu francuskim. Miętowa świeżość świetnie komponuje się z warzywami, jajkami, twarogami, tofu czy orzechowymi serami roślinnymi, podana jako dip lub delikatny akcent smakowy.
Jest niezastąpiona w daniach z groszkiem - pięknie prezentuje się w verrinach, gdzie już jedna łyżeczka nadaje im wyjątkowości.
Nicolas Bigand poleca ją także do piwa, cytując towarzysza biesiady: „Wystarczy schłodzone piwo, trochę opiekanego chleba i dużo przyjaźni, żeby z tym groszkiem znaleźć się w raju.”

Odpowiednie dla wegan. Nie zawiera glutenu.

SKŁADNIKI: Groszek zielony 33,5%, oliwa z oliwek, olej rzepakowy, orzechy nerkowca (13%), cytryna, zielone chili, mięta świeża (3%), imbir, szara sól z Millac, dziki pieprz z Madagaskaru.

Serwować schłodzone do 15 stopni. Po otwarciu przechowywać w lodówce. 

Średnia wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 1577kJ/382kcal; tłuszcz 37,3g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7g; węglowodany 7,1g, w tym cukry 2,1g, białko 4,6g; sól 0,8g

Waga netto: 100g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl