ORYGINALNY WŁOSKI PARMEZAN DOP - PARMIGIANO REGGIANO 24-MIESIĄCE 300g
Cena regularna:
51,00 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniPoznaj produkt
Prawdziwy włoski ser Parmigiano Reggiano dojrzewający przez 24 miesiące oznakowany DOP potwierdzającym autentyczność pochodzenia i tradycyjny sposób wytwarzania. Posiada znak kontroli “Parmigiano Reggiano Consorzio”. Kruchy i ziarnisty. Prawdziwa włoska przyjemność.
Wyprodukowany w regionie Emilia Romagna przez rodzinną firmę z tradycjami braci Scalabrini, którzy osobiście nadzorują cały łańcuch produkcji - od hodowli krów po piękne kręgi aromatycznego parmezanu. Każdy krąg jest oceniany przez ekspertów z Konsorcjum i kwalifikowany według braku jakichkolwiek wad lub ich obecności wewnątrz kręgu.
Oznaczenie DOP będzie umieszczane wyłącznie na serach doskonałych lub tych, które wykazują co najwyżej bardzo niewielkie odstępstwa fermentacyjne wewnątrz ziarna sera.
Firma otrzymała wiele nagród w uznaniu za nieustanną dbałość o jakość swoich produktów.
Doskonały do serwowania na desce serów, jako przystawka do win lub, po rozkruszeniu, jako dodatek do makaronów, klusek, pizzy, zup czy sałat. Niezastąpiony do sporządzenia aromatycznego pesto i risotto. Wyśmienity we francuskim sosie Mornay z beszamelem.
SKŁADNIKI: mleko krowie, sól, podpuszczka.
Produkt zapakowany próżniowo. Przechowywać w temperaturze 4-8°C. Wyjąć z lodówki na 30 minut do godziny przed spożyciem.
Waga netto: ok. 308 – 320g w zależności od kawałka.