CZEKOLADA MLECZNA Z ORZECHAMI LASKOWYMI Z PIEMONTU - VOISIN, FRANCJA 100g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniPoznaj produkt
Kremowa czekolada mleczna z kawałkami prażonych orzechów laskowych z Piemontu od VOISIN – renomowanego mistrza-czekoladnika z Lyonu, który wytwarza czekoladowe przysmaki od 1897r. Ręczne metody produkcji, najszlachetniejsze surowce, oznaczenie przyznane przez rząd francuski za doskonałość rzemiosła.
Przyznawane przez rząd francuski oznaczenie EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant) wyróżnia firmy o wyjątkowej wiedzy specjalistycznej. Stanowią one punkt odniesienia dla najwyższej jakości w swoim sektorze działalności i reprezentują francuską elitę w każdej dziedzinie.
BEAN-TO-BAR - OD ZIARNA DO TABLICZKI
Każdy etap przekształcania ziaren kakaowca w czekoladę odbywa się pod okiem maîtres chocolatiers. Czekolada powstaje ze starannie wyselekcjonowanych ziaren, które w 100% wywodzą się z odpowiedzialnych i zrównoważonych upraw. Są prażone przez doświadczonych specjalistów maîtres torréfacteurs - mistrzów prażenia. Dzięki ich wrażliwości wydobywa się z ziaren to, co najlepsze. W zależności od rodzaju kakao ziarna są prażone delikatnie i powoli, zanim osiągną odpowiedni kolor i rozwiną pożądany smak.
Czekolada mleczna z orzechami laskowymi to smakowite połączenie uprażonych do perfekcji orzechów laskowych z Piemontu z gładką czekoladą mleczną wytworzoną z najlepszych ziaren tropikalnych.
SKŁADNIKI: cukier (Francja), masło kakaowe, kakao, MLEKO pełne, ORZECHY LASKOWE prażone (20%), emulgator (lecytyna SOJOWA), wanilia.
Zawartość kakao min. 36%.
Może zawierać śladowe ilości MIGDAŁÓW.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 2 450 kJ (587 kcal); tłuszcz 41,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,4 g; węglowodany 41,9 g, w tym cukry 40,7 g; białko 8,9 g; sól 0,17 g.
Waga netto: 100 g