CIEMNA CZEKOLADA 70% Z KANDYZOWANĄ POMARAŃCZĄ - VOISIN, FRANCJA 100g
Cena regularna:
towar niedostępny






Poznaj produkt
Ciemna czekolada 70% o intensywnym smaku ziaren kakaowca z kandyzowaną skórką pomarańczy od VOISIN – słynnego mistrza-czekoladnika z Lyonu. To największa z firm rodzinnych we Francji, zajmująca się produkcją czekolady od 1897 r. Ręczne metody produkcji, najszlachetniejsze surowce, wyróżnienie państwowe za doskonałość rzemiosła.
Przyznawane przez rząd francuski oznaczenie EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant) wyróżnia firmy o wyjątkowej wiedzy specjalistycznej. Stanowią one punkt odniesienia dla najwyższej jakości w swoim sektorze działalności i reprezentują francuską elitę w każdej dziedzinie.
BEAN-TO-BAR - OD ZIARNA DO TABLICZKI
Każdy etap przekształcania ziaren kakaowca w czekoladę odbywa się pod okiem maîtres chocolatiers. Czekolada powstaje ze starannie wyselekcjonowanych ziaren, które w 100% wywodzą się z odpowiedzialnych i zrównoważonych upraw. Są prażone przez doświadczonych specjalistów maîtres torréfacteurs - mistrzów prażenia. Dzięki ich wrażliwości wydobywa się z ziaren to, co najlepsze. W zależności od rodzaju kakao ziarna są prażone delikatnie i powoli, zanim osiągną odpowiedni kolor i rozwiną pożądany smak.
Czekolada jest połączeniem delikatności kandyzowanych metodami tradycyjnymi skórek pomarańczy hiszpańskiej ze słodyczą ciemnej czekolady z najlepszych ziaren kakao z Ameryki Łacińskiej. Aromatyczne nuty kakaowe z długim finiszem.
SKŁADNIKI: ziarno kakao (Ameryka Łacińska), cukier, masło kakaowe, kandyzowane skórki pomarańczy 25%, syrop glukozowy, emulgator (lecytyna słonecznikowa), wanilia.
Zawartość kakao min. 70%.
Może zawierać śladowe ilości MIGDAŁÓW i ORZECHÓW LASKOWYCH
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1974 kJ (481 kcal), tłuszcz 32,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20,2g; węglowodany 41,5 g, w tym cukry 37,2 g; białko 5,6 g; sól 0,10 g
Waga netto: 100 g