SYROP Z CZARNĄ TRUFLĄ FRANCUSKĄ
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniPoznaj produkt
Quintessence de Truffes to siła czarnego diamentu, niezapomniane doznania smakowe i przyjęcia, które się długo pamięta.
Czym zaskoczyć gości i sprawić, aby przyjęcie nie było jednym z wielu, lecz stało się imponujące i zapamiętane na długo? Z Quintessence de Truffes będzie to proste i wyjątkowo przyjemne.
Zamknięta w eleganckiej butelce „kwintesencja” – to unikalny syrop z kawałkami czarnej trufli zimowej uprawianej w warunkach naturalnych we francuskiej Prowansji. Może być wykorzystany nie tylko do kreacji deserów niebanalnych, z nutą elegancji i oryginalności, czy jako dodatek do lodów i sorbetów, ale również do przygotowania ekskluzywnych koktajli.
Clément pracuje z truflą, jak jego dziadek i ojciec. Czerpie z dobrodziejstw ziemi w okolicach Awinionu. Jako jeden z twórców syropu, polecał nam go zwłaszcza do koktajli. Kiedy zaserwował, przyjemnie schłodzone, nie musiał przekonywać, że "Kwintesencja trufli" powstała także z myślą o nich.
Wykwintny aperitif truflowy w formie kiru zaskoczy najbardziej wymagających gości, zwłaszcza jeśli sporządzimy go z szampanem brut lub extra-brut. Niewielką ilość syropu z czarną truflą możemy zalać również crémant lub innym winem musującym albo po prostu białym winem wytrawnym. Żadna z tych wersji nie będzie mniej intrygująca.
Warto też spróbować syropu w koktajlach typu Spritz.
♥ Lubimy go za delikatny smak trufli w bąbelkach szampana, za oryginalność i elegancję. Za niecodzienny smak makaroników z truflowym ganachem i mus czekoladowy z subtelną nutą trufli. Za to, że stanowi atrakcję każdego przyjęcia - za toasty z truflą i smaczne o niej dyskusje.
SKŁADNIKI: syrop cukrowy, aromat naturalny 15%, roślinna substancja zmętniająca, trufla czarna z Prowansji Tuber Mélanosporum 1%.
Masa netto: 200ml. Przechowywać z dala od światła.