RĘCZNIE WYCIĄGANY JAPOŃSKI MAKARON SOMEN Z IMBIREM 180 g

Dostępność: SPRZEDANE, wróć później
Cena: 36,00 zł

Cena regularna:

36.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Poznaj produkt

Rzemieślniczy makaron somen z Japonii z imbirem to produkt wysokiej jakości. Idealna propozycja dla smakoszy ceniących wyrafinowaną kuchnię japońską.

Specjalizujący się w wytwarzaniu ręcznie wyciąganych makaronów, rzemieślnik Higo Sougawa z prefektury Kumamoto opiera swą produkcję na surowcach wyjątkowej jakości.

Głównymi składnikami tego makaronu są mąka pszenna z Kumamoto, woda gruntowa z Aso i rzadka sól morska z Akō. Mąkę ugniata się jednocześnie z mączką z imbiru z Kumamoto i Miyazaki, a od wyrobienia ciasta upływa około dwóch dni, aby przejść przez dwanaście etapów ręcznej produkcji. Rzadko spotyka się wytwórców z takimi umiejętnościami i doświadczeniem. Makarony wytwarzane przez Higo Sougawa  przyczyniają się do reputacji miasta Kosa (Kumamoto), gdzie uchodzą za cenione specjały lokalne.

Somen, z czym podawać?

Somen to cieniutki makaron z pszenicy, z którym można przyrządzić wiele dań na zimno i ciepło. Doskonale smakuje z lekkimi bulionami, warzywami, mięsem czy krewetkami. Na zimno wykorzystuje się go także jako składnik orientalnych sałatek.  

Czas gotowania: 2 minuty. Wody nie należy solić lub solić ostrożnie. Sól znajduje się już w składzie makaronu. Nie rozgotowywać. 

POLECAMY także wysokogatunkowy japoński makaron udon z czarnym sezamem - klik.

SKŁADNIKI: mąka z pszenicy (z Kumamoto), sól morska z Akō, sproszkowany imbir z Kmamoto i Miyazaki 1%, olej roślinny (rzepak, soja), skrobia z tapioki.

Składniki alergenne: pszenica, soja.

Pochodzenie: Japonia, Kumamoto.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła.

Waga netto: 180g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl