RĘCZNIE WYCIĄGANY JAPOŃSKI MAKARON SOMEN Z IMBIREM 180 g





Poznaj produkt
Rzemieślniczy makaron somen z Japonii z imbirem to produkt wysokiej jakości. Idealna propozycja dla smakoszy ceniących wyrafinowaną kuchnię japońską.
Specjalizujący się w wytwarzaniu ręcznie wyciąganych makaronów, rzemieślnik Higo Sougawa z prefektury Kumamoto opiera swą produkcję na surowcach wyjątkowej jakości.
Głównymi składnikami tego makaronu są mąka pszenna z Kumamoto, woda gruntowa z Aso i rzadka sól morska z Akō. Mąkę ugniata się jednocześnie z mączką z imbiru z Kumamoto i Miyazaki, a od wyrobienia ciasta upływa około dwóch dni, aby przejść przez dwanaście etapów ręcznej produkcji. Rzadko spotyka się wytwórców z takimi umiejętnościami i doświadczeniem. Makarony wytwarzane przez Higo Sougawa przyczyniają się do reputacji miasta Kosa (Kumamoto), gdzie uchodzą za cenione specjały lokalne.
Somen, z czym podawać?
Somen to cieniutki makaron z pszenicy, z którym można przyrządzić wiele dań na zimno i ciepło. Doskonale smakuje z lekkimi bulionami, warzywami, mięsem czy krewetkami. Na zimno wykorzystuje się go także jako składnik orientalnych sałatek.
Czas gotowania: 2 minuty. Wody nie należy solić lub solić ostrożnie. Sól znajduje się już w składzie makaronu. Nie rozgotowywać.
POLECAMY także wysokogatunkowy japoński makaron udon z czarnym sezamem - klik.
SKŁADNIKI: mąka z pszenicy (z Kumamoto), sól morska z Akō, sproszkowany imbir z Kmamoto i Miyazaki 1%, olej roślinny (rzepak, soja), skrobia z tapioki.
Składniki alergenne: pszenica, soja.
Pochodzenie: Japonia, Kumamoto.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła.
Waga netto: 180g