CZEKOLADA MLECZNA Z KANDYZOWANĄ SKÓRKĄ CYTRYNY - VOISIN, FRANCJA 100g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniPoznaj produkt
Aksamitna czekolada mleczna z kandyzowaną skórką cytryny od VOISIN - słynnego mistrza-czekoladnika z Lyonu. To największa z firm rodzinnych we Francji, zajmująca się produkcją czekolady od 1897 r. Ręczne metody produkcji, najszlachetniejsze surowce, wyróżnienie państwowe za doskonałość rzemiosła.
Przyznawane przez rząd francuski oznaczenie EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant) wyróżnia firmy o wyjątkowej wiedzy specjalistycznej. Stanowią one punkt odniesienia dla najwyższej jakości w swoim sektorze działalności i reprezentują francuską elitę w każdej dziedzinie.
BEAN-TO-BAR - OD ZIARNA DO TABLICZKI
Każdy etap przekształcania ziaren kakaowca w czekoladę odbywa się pod okiem maîtres chocolatiers. Czekolada powstaje ze starannie wyselekcjonowanych ziaren, które w 100% wywodzą się z odpowiedzialnych i zrównoważonych upraw. Są prażone przez doświadczonych specjalistów maîtres torréfacteurs - mistrzów prażenia. Dzięki ich wrażliwości wydobywa się z ziaren to, co najlepsze. W zależności od rodzaju kakao ziarna są prażone delikatnie i powoli, zanim osiągną odpowiedni kolor i rozwiną pożądany smak.
Bogata w łagodne nuty kakaowe czekolada mleczna powstała z ziaren kakaowca tropikalnego. Wzbogacona o kandyzowane metodami tradycyjnymi skórki cytryny z Hiszpanii jest harmonijnym połączeniem aromatycznych nut kakaowych z owocową świeżością cytrusów.
SKŁADNIKI: cukier (Francja), masło kakaowe, kakao, MLEKO pełne, kandyzowane skórki cytryny 20%, syrop glukozowy, naturalny aromat cytryny, emulgator (lecytyna SOJOWA), wanilia.
Zawartość kakao min. 36%.
Może zawierać śladowe ilości MIGDAŁÓW i ORZECHÓW LASKOWYCH
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 2075 kJ (495 kcal), tłuszcz 27,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,2 g; węglowodany 56,3 g, w tym cukry 54,5 g; białko 5,3 g; sól 0,22 g
Waga netto: 100 g